Haber

Seçime bir gün kala: Liderler son günü nasıl geçirdi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyasını İstanbul’da noktaladı. Bugün Ümraniye, Sancaktepe ve Beyoğlu ilçelerinde mitinglere katılan Erdoğan, Ayasofya’da kılacağı akşam namazı ile seçim programını sonlandıracak.

Dün Ankara’da son mitingini düzenleyen Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim öncesi son programında Anıtkabir’i ziyaret etti.

Liderler seçim öncesi nasıl bir açıklama yaptı?

Erdoğan, bu sabah Twitter hesabından paylaştığı bir mesajla halka seslenerek, “21 yılı iktidar olmak üzere 40 yıllık siyasi hayatımızda hep demokrasiyi ve milli iradeyi savunduk. 1994 yılından beri maruz kaldıkları adaleti gözettik ve adil davrandık.”

Gündüz ilk mitingini Ümraniye’de yapan Erdoğan, “Ne gerekiyorsa yapacağız ve ilk turda bunun bitmesini sağlayacağız. Yeter ki koalisyon masasını da tefeci masasını da yıkacağız.” bu olur.”

Daha sonra Sancaktepe mitinginde “Provokasyona gelmeyecekler” diyen Erdoğan, “Tüccarların fitnelerine rağmen yarın 85 milyon insanı bayram yerine çevireceğiz. Demokratik zeminden asla ayrılmayacağız.

Kılıçdaroğlu Anıtkabir

Millet İttifakı Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Anıtkabir’i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, gençlerle birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine karanfil bıraktı.


Kemal Kılıçdaroğlu gençlerle Anıtkabir’deFotoğraf: Alp Eren Kaya/ANKA

Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Ogan, son mitingini Ankara’da yaptı. Oğan burada yaptığı konuşmada “Türk milliyetçilerinin sesini bastıramayacaklar” ifadesini kullandı:

İmamoğlu’ndan “Gönderilerinizi bırakmayın” mesajı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Belediye Başkanı ve Başkan Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Seçim sonuçlanıncaya kadar görev yerlerimizden asla ayrılmayacağız. Sağlıklı bir bilgi akışı ve seçim güvenliği için son ana kadar çalışacağız. Milletimizin iradesine hep birlikte sahip çıkacağız.Söz veriyorum Türkiye’ye baharı getireceğiz. Birlikte başaracağız. Her şey çok keyifli olacak” dedi.

DW / Yapay Zeka,ET

DW Türkçe’ye sansür olmadan nasıl ulaşabilirim?

samandag-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu